Rýže z Portorika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián sušený
  • 3 g Kurkuma
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Chilli paprička
  • 150 g Cibulka jarní
  • 3 g Kmín římský
  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 428.3 mg
  • Vláknina 9083 mg
  • Vitamín A 9083 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme.

  • 2

    Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme.

  • 3

    Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří.

  • 4

    Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky.

Komentáře k receptu