Těstoviny se škeblemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Garnát obecný
  • 675 g Těstoviny Fusilli
  • 200 g Mušle slávky
  • 675 g Škeble čerstvé
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 485.4 mg
  • Vláknina 5983.5 mg
  • Vitamín A 5983.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé škeble propereme ve studené vodě a necháme je okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a škeble a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty a mušle a další 2 minuty smažíme. Přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 10 minut, než se škeble otevřou. Vyhodíme škeble, které se neotevřely.

  • 3

    Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, poté je scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Do pánve přimícháme estragon, sůl a pepř.

  • 5

    Těstoviny dáme na mísu a přelijeme směsí z pánve. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu