Těstoviny se škeblemi
Suroviny
- 200 g Garnát obecný
- 675 g Těstoviny Fusilli
- 200 g Mušle slávky
- 675 g Škeble čerstvé
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.5 dl Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 4 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 87.2 mg
- Draslík 485.4 mg
- Vláknina 5983.5 mg
- Vitamín A 5983.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé škeble propereme ve studené vodě a necháme je okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a škeble a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty a mušle a další 2 minuty smažíme. Přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 10 minut, než se škeble otevřou. Vyhodíme škeble, které se neotevřely.
-
3
Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, poté je scedíme a necháme okapat.
-
4
Do pánve přimícháme estragon, sůl a pepř.
-
5
Těstoviny dáme na mísu a přelijeme směsí z pánve. Ihned podáváme.