Kasha se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 107 g
- Sodík 1630 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 17.3 mg
- Draslík 1490.6 mg
- Vláknina 21268 mg
- Vitamín A 21268 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a česnek, očištěné, na plátky nakrájené kloboučky hub a nadrobno nakrájený řapíkatý celer 8-10 minut.
-
2
Přidáme pohanku, restujeme ještě 2-3 minuty, zalijeme vínem a mícháme, dokud se všechna šťáva nevstřebá do pohanky.
-
3
Potom přiléváme po částech horký vývar za stálého míchání. Vždy počkáme, až se dávka vstřebá a pokračujeme asi 20 minut, aby pohanka změkla.
-
4
Nakonec do směsi vmícháme uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky a odstavíme z plotny.
-
5
Pokrm podáváme posypaný rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou.
-
6
Vhodnou přílohou je chléb.