Kasha se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr kozí
  • 550 g Pohanka
  • 120 ml Víno bílé
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Červená řepa
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 1630 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 1490.6 mg
  • Vláknina 21268 mg
  • Vitamín A 21268 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a česnek, očištěné, na plátky nakrájené kloboučky hub a nadrobno nakrájený řapíkatý celer 8-10 minut.

  • 2

    Přidáme pohanku, restujeme ještě 2-3 minuty, zalijeme vínem a mícháme, dokud se všechna šťáva nevstřebá do pohanky.

  • 3

    Potom přiléváme po částech horký vývar za stálého míchání. Vždy počkáme, až se dávka vstřebá a pokračujeme asi 20 minut, aby pohanka změkla.

  • 4

    Nakonec do směsi vmícháme uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky a odstavíme z plotny.

  • 5

    Pokrm podáváme posypaný rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 6

    Vhodnou přílohou je chléb.

Komentáře k receptu