Fusilli po boloňsku
Suroviny
- 230 g Cibule
- 100 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Celer řapíkatý
- 500 g Maso mleté - mix
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 90 g Protlak rajčatový
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Želé rybízové
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 40 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 317.8 mg
- Vláknina 12372.5 mg
- Vitamín A 12372.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak
-
2
a podusíme ještě 1 minutu.
-
3
Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.
-
4
Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.
-
5
Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.
-
6
Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme
-
7
trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.