Fusilli po boloňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 90 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 994 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 317.8 mg
  • Vláknina 12372.5 mg
  • Vitamín A 12372.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak

  • 2

    a podusíme ještě 1 minutu.

  • 3

    Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.

  • 4

    Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.

  • 5

    Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.

  • 6

    Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme

  • 7

    trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu