Makarony alla Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 969 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1438 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 8870 mg
- Vitamín A 8870 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
-
2
Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.
-
3
Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.
-
4
Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.
-
5
Podáváme zdobené petrželkou.