Čerstvé mangové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 3 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 156.5 mg
- Vláknina 3055.1 mg
- Vitamín A 3055.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr, vinný ocet a olivový olej. Vše promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem.
-
2
Mísu zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. Čatní může zrát až 3 dny.
-
3
Těsně před podáváním čatní dochutíme nasekanou mátou.
-
4
Podáváme k pečeným masům nebo k sýrům.