Čerstvé mangové čatní

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Mango
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156.5 mg
  • Vláknina 3055.1 mg
  • Vitamín A 3055.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr, vinný ocet a olivový olej. Vše promícháme, osolíme, opepříme a okořeníme mletým koriandrem.

  • 2

    Mísu zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. Čatní může zrát až 3 dny.

  • 3

    Těsně před podáváním čatní dochutíme nasekanou mátou.

  • 4

    Podáváme k pečeným masům nebo k sýrům.

Komentáře k receptu