Sýrové čtverečky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Sýr Feta
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Mák - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 64.1 mg
  • Vláknina 4303.6 mg
  • Vitamín A 4303.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V robotu zracujeme máslo dohladka a zvolna přišleháváme olej. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přidáme prášek do pečiva, rozdrobený sýr a vše dobře promísíme. Do základu zapracujeme nejdřív polovinu mouky, potom zbylou mouku, aby vzniklo vláčné těsto.

  • 2

    Těsto hněteme na pracovní ploše ještě 2 minuty. Rozdělíme je na poloviny a rozválíme na čtverce asi 15x15cm, vysoké asi 3mm. Pláty těsta posypeme mákem a poprášíme cayenským pepřem. Nakrájíme na čtverečky asi 2,5x2,5cm.

  • 3

    Čtverečky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. Upečené, ještě teplé čtverečky na krajích seřízneme. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme.

Komentáře k receptu