Labna z řeckého jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řecký jogurt v míse osolíme a dobře rozmícháme. Vložíme do čistého plátěného nebo gázového šátku. Cípy svážeme k sobě a obtočíme provázkem, aby vznikl raneček.
-
2
Raneček s jogurtem zavěsíme nad mísu a nejméně 12 hodin necháme zvolna odkapávat syrovátku.
-
3
Labnu vyjmeme z ranečku a vytvarujeme do bochánku.
-
4
Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami a můžeme doplnit opečenými chlebovými plackami.