Labna z řeckého jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 ml Řecký jogurt
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řecký jogurt v míse osolíme a dobře rozmícháme. Vložíme do čistého plátěného nebo gázového šátku. Cípy svážeme k sobě a obtočíme provázkem, aby vznikl raneček.

  • 2

    Raneček s jogurtem zavěsíme nad mísu a nejméně 12 hodin necháme zvolna odkapávat syrovátku.

  • 3

    Labnu vyjmeme z ranečku a vytvarujeme do bochánku.

  • 4

    Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami a můžeme doplnit opečenými chlebovými plackami.

Komentáře k receptu