Bramborový koláč se špenátem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Mouka pšeničná celozrnná
- 250 g Rajčata
- 250 g Smetana 12% (konzumní)
- 15 g Droždí
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Zakysaná smetana
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.25 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 25 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 123.1 mg
- Draslík 778.6 mg
- Vláknina 21909.8 mg
- Vitamín A 21909.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme 250 ml vody, 4 polévkové lžíce oleje, špetku soli, cukr a mouku a rozdrobené droždí. Vše zpracujeme do těsta a necháme kynout na teplém místě.
-
2
Brambory oloupeme a uvaříme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát nasekáme na kousky. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
-
3
Nyní rozválíme těsto a dáme na tukem vymaštěný plech.
-
4
Brambory nakrájené na kostičky smícháme se špenátem a rovnoměrně rozložíme na koláč. To vše obložíme rajčaty a zalijeme smetanovo-vaječným krémem.
-
5
Nyní už jen stačí dát do trouby a 35 minut péci na 225 stupňů.