Bramborový koláč se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 15 g Droždí
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 21909.8 mg
  • Vitamín A 21909.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme 250 ml vody, 4 polévkové lžíce oleje, špetku soli, cukr a mouku a rozdrobené droždí. Vše zpracujeme do těsta a necháme kynout na teplém místě.

  • 2

    Brambory oloupeme a uvaříme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát nasekáme na kousky. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Nyní rozválíme těsto a dáme na tukem vymaštěný plech.

  • 4

    Brambory nakrájené na kostičky smícháme se špenátem a rovnoměrně rozložíme na koláč. To vše obložíme rajčaty a zalijeme smetanovo-vaječným krémem.

  • 5

    Nyní už jen stačí dát do trouby a 35 minut péci na 225 stupňů.

Komentáře k receptu