Ďas mořský na kokosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 682 mg
- Vláknina 975 mg
- Vitamín A 975 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a zázvor cca 5 minut. Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se část mléka vypařila a marináda zhoustla a měla konzistenci smetany. Pánev sundáme z ohně a necháme zcela vychladnout. Až marináda vychladne, vmícháme do ní koriandr a vylijeme na talíř.
-
2
Ryby pokrájíme na kusy a prohřejeme v kokosové směsi s garnáty. Necháme 4 hodiny v lednici.
-
3
Kusy ryb a garnáty napichujeme střídavě na grilovací jehly a zbývající marinádu vylijeme. Pečeme 15 minut a jehly často obracíme.
-
4
Okamžitě podáváme.