Ďas mořský na kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mořský ďas
  • 225 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 682 mg
  • Vláknina 975 mg
  • Vitamín A 975 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a zázvor cca 5 minut. Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se část mléka vypařila a marináda zhoustla a měla konzistenci smetany. Pánev sundáme z ohně a necháme zcela vychladnout. Až marináda vychladne, vmícháme do ní koriandr a vylijeme na talíř.

  • 2

    Ryby pokrájíme na kusy a prohřejeme v kokosové směsi s garnáty. Necháme 4 hodiny v lednici.

  • 3

    Kusy ryb a garnáty napichujeme střídavě na grilovací jehly a zbývající marinádu vylijeme. Pečeme 15 minut a jehly často obracíme.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu