Pstruh na uzené slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 450 g Tagliatelle
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 12 ks Ančovičky konzervované
  • 4 špetka Máta
  • 12 plátek Slanina vepřová
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 5689 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 244.8 mg
  • Draslík 1613.4 mg
  • Vláknina 6415 mg
  • Vitamín A 6415 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů.

  • 2

    Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly.

  • 3

    Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme.

  • 4

    Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře.

  • 5

    Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny.

Komentáře k receptu