Pstruh na uzené slanině
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 450 g Tagliatelle
- 3 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Jablka
- 12 ks Ančovičky konzervované
- 4 špetka Máta
- 12 plátek Slanina vepřová
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 39 g
- Sodík 5689 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 244.8 mg
- Draslík 1613.4 mg
- Vláknina 6415 mg
- Vitamín A 6415 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslem vymažeme pekáč. Rybám vymyjeme břišní dutiny teplou vodou. Do dutin vetřeme sůl a pepř. Ančovičky, pokrájená jablka, citronovou šťávu a snítky máty rozdělíme do břišních dutin všech 4 pstruhů.
-
2
Omotáme postupně všechny pstruhy s výjimkou hlav a ocasů třemi plátky uzené slaniny, tak, aby se překrývaly.
-
3
Do pekáče dáme pstruhy, osolíme, opepříme a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut. Po 10 minutách pstruhy obrátíme.
-
4
Dáme vařit hrnec osolené vody a dáme do něj tagliatelle a olivový olej. Vaříme 12 minut. Poté scedíme a rozdělíme na talíře.
-
5
Z trouby vyndáme pstruhy a položíme je na těstoviny.