Hrachové placky se sezamovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Hrách vařený
- 100 g Jogurt bílý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 30 g Strouhanka
- 3 g Pepř cayenský
- 10 g Citronová kůra
- 3 g Skořice mletá
- 180 g Cibulka jarní
- 5 g Koriandr mletý
- 200 g Chléb Pita
- 25 g Omáčka Tahini
- 25 g Omáčka Tahini
- 20 g Koriandr čerstvý
- 5 g Kmín mletý
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Citronová šťáva
- 14.58 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 19 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 691.4 mg
- Vláknina 22061.6 mg
- Vitamín A 22061.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme dohladka hrách, cibuli, strouhanku, vejce, citronovou kůru a šťávu, česnek, koriandr, petrželku, tahini, mletý koriandr, římský kmín, skořici, kajenský pepř a sůl a pepř.
-
2
Směs necháme stát nejméně 30 minut.
-
3
Omáčka: smícháme jogurt, olej, citronovou šťávu, tahini a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a dáme stranou.
-
4
Vytvarujeme hmotu do kuliček velikosti ořechu, a potom z nich vytvoříme placičky.
-
5
Ve fritovacím hrnci nebo rozpálíme olej na 190 °C. Ponoříme do něj po dávkách placičky a fritujeme dozlatova vždy 2-3 minuty. Placičky vyjmeme a osušíme je na papírovém ubrousku. Horké servírujeme s chlebem pita a sezamovou omáčkou, ozdobené nasekaným koriandrem.