Hrachové placky se sezamovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Hrách vařený
  • 100 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 30 g Strouhanka
  • 3 g Pepř cayenský
  • 10 g Citronová kůra
  • 3 g Skořice mletá
  • 180 g Cibulka jarní
  • 5 g Koriandr mletý
  • 200 g Chléb Pita
  • 25 g Omáčka Tahini
  • 25 g Omáčka Tahini
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Kmín mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 14.58 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 691.4 mg
  • Vláknina 22061.6 mg
  • Vitamín A 22061.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme dohladka hrách, cibuli, strouhanku, vejce, citronovou kůru a šťávu, česnek, koriandr, petrželku, tahini, mletý koriandr, římský kmín, skořici, kajenský pepř a sůl a pepř.

  • 2

    Směs necháme stát nejméně 30 minut.

  • 3

    Omáčka: smícháme jogurt, olej, citronovou šťávu, tahini a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a dáme stranou.

  • 4

    Vytvarujeme hmotu do kuliček velikosti ořechu, a potom z nich vytvoříme placičky.

  • 5

    Ve fritovacím hrnci nebo rozpálíme olej na 190 °C. Ponoříme do něj po dávkách placičky a fritujeme dozlatova vždy 2-3 minuty. Placičky vyjmeme a osušíme je na papírovém ubrousku. Horké servírujeme s chlebem pita a sezamovou omáčkou, ozdobené nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu