Čočkové kari
Suroviny
- 240 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Čočka červená
- 5 g Skořice celá
- 900 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Hřebíček
- 1 špetka Kmín celý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1548 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 842.2 mg
- Vláknina 22998.5 mg
- Vitamín A 22998.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej, dáme do něj nasekanou cibuli, drcený česnek, kmín a smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká. Přidáme kari a koriandr, zvýšíme teplotu a mícháme, až cibule začne hnědnout.
-
2
Vložíme skořici, hřebíček a čočku. Mícháme 1 minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu.
-
3
Přidáme bobkový list a pepř a přikryté vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu, až je čočka měkká a tekutina se částečně vyvaří. Odstraníme skořici, dochutíme solí a podáváme.