Lilkový koláč s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Lilek
  • 300 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 220 g Paprika červená
  • 175 g Čočka červená
  • 250 g Sýr Feta
  • 40 g Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 645.6 mg
  • Vláknina 22938.3 mg
  • Vitamín A 22938.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky dáme na cedník, dobře je posolíme a necháme 30 minut stát.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a 3-5 minut ji smažíme. Přidáme římský kmín, koriandr a kari a smažíme ještě 1 minutu.

  • 3

    Lilky scedíme a osušíme. Přidáme je spolu oloupanou červenou paprikou k cibulové směsi a podusíme 10-15 minut doměkka. Dochutíme pepřem a solí a necháme vychladnout.

  • 4

    Zatím dáme do nádoby čočku, zalijeme ji vodou a přivedeme k varu. Vaříme zvolna 15 minut doměkka. Čočku přecedíme a necháme vychladnout.

  • 5

    Do lilkové směsi vmícháme čočku, sýr a oregano. Dvě třetiny listového těsta rozložíme na dno a stěny formy na koláč, každý plát těsta potřeme rozehřátým máslem a okraje těsta necháme viset přes formu. Do formy vložíme baklažánovou směs a okraje těsta shrneme přes náplň. Zbytek těsta potřeme máslem, nařasíme ho a pokryjeme jím koláč.

  • 6

    Pečeme 40 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Koláč podáváme horký.

Komentáře k receptu