Lilkový koláč s čočkou
Suroviny
- 200 g Cibule
- 500 g Lilek
- 300 g Listové těsto
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 220 g Paprika červená
- 175 g Čočka červená
- 250 g Sýr Feta
- 40 g Oregano sušené
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 31 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 645.6 mg
- Vláknina 22938.3 mg
- Vitamín A 22938.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky dáme na cedník, dobře je posolíme a necháme 30 minut stát.
-
2
Na velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a 3-5 minut ji smažíme. Přidáme římský kmín, koriandr a kari a smažíme ještě 1 minutu.
-
3
Lilky scedíme a osušíme. Přidáme je spolu oloupanou červenou paprikou k cibulové směsi a podusíme 10-15 minut doměkka. Dochutíme pepřem a solí a necháme vychladnout.
-
4
Zatím dáme do nádoby čočku, zalijeme ji vodou a přivedeme k varu. Vaříme zvolna 15 minut doměkka. Čočku přecedíme a necháme vychladnout.
-
5
Do lilkové směsi vmícháme čočku, sýr a oregano. Dvě třetiny listového těsta rozložíme na dno a stěny formy na koláč, každý plát těsta potřeme rozehřátým máslem a okraje těsta necháme viset přes formu. Do formy vložíme baklažánovou směs a okraje těsta shrneme přes náplň. Zbytek těsta potřeme máslem, nařasíme ho a pokryjeme jím koláč.
-
6
Pečeme 40 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Koláč podáváme horký.