Křupavé špenátové trojhránky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 400 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 3 g Sýr Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 298.5 mg
  • Vláknina 7802.5 mg
  • Vitamín A 7802.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a mírně smažíme 3–5 minut doměkka. Přidáme nasekaný špenát a podusíme 1 minutu. Necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a rozdělíme na 8 porcí.

  • 2

    Vymažeme plech na pečení. Každý plát listového těsta rozřízneme na 2 dlouhé pruhy. Naplníme a sbalíme trojhránky. Pečeme 20 minut v troubě na 200 °C, až je těsto křupavé a zlatavé.

Komentáře k receptu