Křupavé špenátové trojhránky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 58 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 298.5 mg
- Vláknina 7802.5 mg
- Vitamín A 7802.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a mírně smažíme 3–5 minut doměkka. Přidáme nasekaný špenát a podusíme 1 minutu. Necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a rozdělíme na 8 porcí.
-
2
Vymažeme plech na pečení. Každý plát listového těsta rozřízneme na 2 dlouhé pruhy. Naplníme a sbalíme trojhránky. Pečeme 20 minut v troubě na 200 °C, až je těsto křupavé a zlatavé.