Pstruh na ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Ananas
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 0.5 dl Ananasová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 601.3 mg
  • Vláknina 118.5 mg
  • Vitamín A 118.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky pstruha, zbavené kůže pokrájíme na nudličky. Rozehřejeme lžíci oleje v předehřátém woku, přidáme rybu. Smažíme 2 minuty, poté vyndáme nudličky z woku a dáme stranou. Do pánve přidáme zbývající olej, přidáme na kostky nakrájený ananas, rozetřený česnek a celer. Smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Přidáme ananasovou šťávu, sójovou omáčku a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti neodpaří.

  • 2

    Smícháme v misce Solamyl s vodou, vymícháme pastu a přidáme ji do woku. Přivedeme omáčku k varu a mícháme, dokud nezhoustne. Poté vložíme zpět do woku rybí nudličky a prohřejeme je.

Komentáře k receptu