Sekaná ze zelí a masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 g Strouhanka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 74.2 mg
  • Draslík 516.6 mg
  • Vláknina 9570 mg
  • Vitamín A 9570 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme strouhank (odložíme jen strouhanku na vysypání pekáče) a zalijeme trochou mléka, všechno přidáme k zelí. Mleté maso osolíme, okořeníme a důkladně promísíme se zelím. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vzniklou hmotu stejnoměrně rozložíme a uhladíme v pekáči. Povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až se vytvoří na povrchu kůrka.

Komentáře k receptu