Dýně na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tuřín
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Dýně
  • 80 g Petržel kořen
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Smetana zakysaná 14%
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 875.6 mg
  • Vláknina 8788.5 mg
  • Vitamín A 8788.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji a másle osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, kari a vývar. Přikryjeme a za občasného míchání dusíme 20 minut.

  • 2

    Hotovou zeleninu zalijeme smetanou a pozvolna prohřejeme.

  • 3

    Když pokrm zhoustne, podle potřeby dokořeníme, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu