Dvoubarevné řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 40 g Máslo čerstvé
- 25 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Ořechy vlašské
- 90 g Cukr krupice
- 90 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Marmeláda malinová
- 1 kávová lžička Rum
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 31 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 383.9 mg
- Draslík 219.5 mg
- Vláknina 6136.1 mg
- Vitamín A 6136.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
-
2
Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.
-
3
Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
-
4
Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
-
5
Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.