Dvoubarevné řezy s rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 90 g Cukr krupice
  • 90 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda malinová
  • 1 kávová lžička Rum
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 383.9 mg
  • Draslík 219.5 mg
  • Vláknina 6136.1 mg
  • Vitamín A 6136.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.

  • 2

    Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.

  • 3

    Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.

  • 4

    Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.

  • 5

    Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.

Komentáře k receptu