Pstruh na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 3 dl Víno červené
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet vinný červený
  • 1 kg Pstruh
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 1116.1 mg
  • Vláknina 6548 mg
  • Vitamín A 6548 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme pstruhy, ale hlavy jim necháme. Ryby osušíme a vložíme do velkého pekáče.

  • 2

    V hrnci uvedeme do varu vinný ocet a přelijeme jím pstruhy. Necháme je 20 minut marinovat v lednici.

  • 3

    Do pánve dáme vodu, víno, pokrájenou mrkev, kůru z jednoho citronu, bobkové listy, pokrájenou cibuli, hřebíček, tymián, pepř, mořskou sůl a vše prohřejeme.

  • 4

    Ryby vyjmeme z marinády a necháme okapat. Poté ryby vložíme do velké pánve a přelijeme vinnou směsí, kterou jsme přivedli k varu. Směsi použijeme tolik, aby byly ryby do poloviny ponořené. Pánev přikryjeme pokličkou a ryby povaříme 15 minut.

  • 5

    Poté ryby z pánve vyndáme, necháme z nich okapat tekutinu a rozdělíme je na talíře. Udržujeme teplé.

  • 6

    Tekutinu vaříme v pánvi tak dlouho, až se většina vypaří a zůstane 6 lžic. V rendlíku rozehřejeme máslo a procedíme je do šťávy v pánvi. Pstruhy serírujeme přelité šťávou a posypané drobně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu