Rybí kari na ananasech
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 450 g Treska aljašská
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Bazalka
- 2 kávová lžička Galgan
- 2 ks Ananas
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Citronová tráva
- 6 ks Kafirové listy
- 1 l Voda pitná
- 1.25 dl Kokosové mléko
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 9 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 2081.7 mg
- Vláknina 13499.2 mg
- Vitamín A 13499.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.
-
2
Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.
-
4
Okamžitě podáváme.