Rybí kari na ananasech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 450 g Treska aljašská
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Galgan
  • 2 ks Ananas
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 6 ks Kafirové listy
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Kokosové mléko
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 2081.7 mg
  • Vláknina 13499.2 mg
  • Vitamín A 13499.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.

  • 2

    Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu