Kolínka se špenátovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 40 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 203.4 mg
- Draslík 91.4 mg
- Vláknina 1047.3 mg
- Vitamín A 1047.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme špetkou soli. Přivedeme k varu, vhodíme těstoviny a asi 10 minut vaříme doměkka. Scedíme, opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme. Vmícháme špenát a 10 minut podusíme. Poté přidáme prolisovaný česnek, rozkvedlaná vejce, zamícháme, přidáme špetku soli a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou a za stálého míchání prohřejeme.
-
2
Uvařené kolínka naporcujeme na teplé talíře, polijeme špenátovou omáčkou, nivu nastrouháme na širším struhadle a posypeme jí kolínka.