Zapečené houbové flíčky
Suroviny
- 60 g Houby čerstvé
- 500 g Těstoviny flíčky
- 0.5 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 3 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 15 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 209.5 mg
- Draslík 149.4 mg
- Vláknina 1529.7 mg
- Vitamín A 1529.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout.
-
2
Libovolný druh těstovin v hrnci v osolené vřící vodě za občasného míchání uvaříme. Měkké těstoviny scedíme, necháme okapat a vsypeme je do olejem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče. Dochutíme pepřem, přidáme osmažené houby. Vejce rozklepneme do mísy s mlékem, rozšleháme a vylijeme je do pekáče. Všechny suroviny promícháme, vložíme do teplé trouby, kde je pečeme 40 minut.
-
3
V půlce pečení nakrájíme na kolečka zelenou papriku, naskládáme na směs v pekáči a vrátíme do trouby.
-
4
Upečené flíčky vytáhneme z trouby, necháme je 5-10 minut odpočinout. Potom je krájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.