Zapečené houbové flíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Houby čerstvé
  • 500 g Těstoviny flíčky
  • 0.5 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 209.5 mg
  • Draslík 149.4 mg
  • Vláknina 1529.7 mg
  • Vitamín A 1529.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout.

  • 2

    Libovolný druh těstovin v hrnci v osolené vřící vodě za občasného míchání uvaříme. Měkké těstoviny scedíme, necháme okapat a vsypeme je do olejem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče. Dochutíme pepřem, přidáme osmažené houby. Vejce rozklepneme do mísy s mlékem, rozšleháme a vylijeme je do pekáče. Všechny suroviny promícháme, vložíme do teplé trouby, kde je pečeme 40 minut.

  • 3

    V půlce pečení nakrájíme na kolečka zelenou papriku, naskládáme na směs v pekáči a vrátíme do trouby.

  • 4

    Upečené flíčky vytáhneme z trouby, necháme je 5-10 minut odpočinout. Potom je krájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu