Polévka z chřestu
Suroviny
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chřest bílý
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.6 mg
- Draslík 58.4 mg
- Vláknina 1057.8 mg
- Vitamín A 1057.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.
-
2
Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
-
3
Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.
-
4
Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
-
5
Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.