Dušené skopové na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 533 mg
- Vláknina 12793.3 mg
- Vitamín A 12793.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky skopového masa osolíme a opečeme na rozpáleném oleji dočervena. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce spolu s masem, zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme zakryté na mírném ohni 30 minut.
-
2
Přihodíme brambory nakrájené na malé kostky, růžičkovou kapustu a vaříme dalších 10 minut. Vmícháme protlak smíchaný s moukou, papriku a prolisovaný česnek, dosolíme a dovaříme 2 minuty.