Ovarová polévka s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1279 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 8157.1 mg
- Vitamín A 8157.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Hlavu vyjmeme, obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Do vývaru nasypeme pohanku a necháme vařit. Cibuli v pánvi na sádle osmahneme dorůžova, přidáme do polévky spolu s česnekem, majoránkou, mletým pepřem, vrátíme do polévky nakrájené maso, přilijeme pomalu krev, důkladně promícháme a dovaříme.
-
3
Polévku podáváme horkou s tmavým chlebem.