Dušená kedlubna s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 500 g Vepřová kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 460.5 mg
  • Vláknina 7035 mg
  • Vitamín A 7035 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový plátek nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme kedlubnu a mrkev nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a bez zakrytí vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Když je maso i zelenina měkké, usmažíme na pánvi světlou jíšku z másla a mouky a přidáme k masu. Zředíme trochou vývaru a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou.

Komentáře k receptu