Dušená kedlubna s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 28 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 460.5 mg
- Vláknina 7035 mg
- Vitamín A 7035 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový plátek nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme kedlubnu a mrkev nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a bez zakrytí vaříme na mírném ohni.
-
2
Když je maso i zelenina měkké, usmažíme na pánvi světlou jíšku z másla a mouky a přidáme k masu. Zředíme trochou vývaru a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou.