Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 20.2 mg
- Vláknina 324.3 mg
- Vitamín A 324.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 471.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.
-
2
Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.
-
3
Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.