Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tvaroh měkký
  • 100 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 20.2 mg
  • Vláknina 324.3 mg
  • Vitamín A 324.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 471.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.

  • 2

    Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.

  • 3

    Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.

Komentáře k receptu