Kapr vařený v bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 31 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 870.6 mg
- Vláknina 494 mg
- Vitamín A 494 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
-
2
Potom maso po obou stranách osolíme a vždy po dvou kusech vložíme do mikrotenových sáčků spolu s nadrobno nasekanými bylinkami. Sáčky dobře zavážeme a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut.
-
3
Uvařené porce kapra upravíme na talíře a polijeme rozpuštěným máslem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.