Kapr vařený v bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 870.6 mg
  • Vláknina 494 mg
  • Vitamín A 494 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom maso po obou stranách osolíme a vždy po dvou kusech vložíme do mikrotenových sáčků spolu s nadrobno nasekanými bylinkami. Sáčky dobře zavážeme a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Uvařené porce kapra upravíme na talíře a polijeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu