Obalený prejt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Kapie
  • 300 g Prejt
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.02 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 408.9 mg
  • Draslík 169.7 mg
  • Vláknina 846.8 mg
  • Vitamín A 846.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce).

  • 3

    Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty.

Komentáře k receptu