Obalený prejt
Suroviny
- 60 g Kapie
- 300 g Prejt
- 10 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.02 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 408.9 mg
- Draslík 169.7 mg
- Vláknina 846.8 mg
- Vitamín A 846.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout.
-
2
Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce).
-
3
Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance.
-
4
Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty.