Pravá švestková omáčka z Valašska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 94.5 mg
- Vitamín A 94.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku.
-
2
Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme.
-
3
Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme.