Salát s kuřetem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 7 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 152.7 mg
- Vláknina 6697.3 mg
- Vitamín A 6697.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.
-
2
Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
-
3
Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.
-
4
Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.
-
5
Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.