Dort z ořechů a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 150 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 68.9 mg
  • Vláknina 1645 mg
  • Vitamín A 1645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přidáme nahrubo nastrouhaná jablka.

  • 2

    Krupici smícháme s kakaem a se sněhem z bílků ji lehce vmícháme k ostatnímu.

  • 3

    Pečeme v dobře vymaštěné, hrubou moukou vysypané dortové formě a nepředehřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Hotový dort rozkrojíme a naplníme šlehačkou, kterou potřeme i povrch. Posypeme kakaem.

Komentáře k receptu