Dort z ořechů a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 68.9 mg
- Vláknina 1645 mg
- Vitamín A 1645 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přidáme nahrubo nastrouhaná jablka.
-
2
Krupici smícháme s kakaem a se sněhem z bílků ji lehce vmícháme k ostatnímu.
-
3
Pečeme v dobře vymaštěné, hrubou moukou vysypané dortové formě a nepředehřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Hotový dort rozkrojíme a naplníme šlehačkou, kterou potřeme i povrch. Posypeme kakaem.