Vepřové nudličky s kapií
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 500 g Vepřová kýta
- 150 g Kapie sterilovaná
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Víno červené
- 1 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 51 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92.3 mg
- Draslík 560.4 mg
- Vláknina 1475.8 mg
- Vitamín A 1475.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso osmažíme, podlijeme 1 dl vody, přidáme na kolečka nakrájený česnek, feferonky, kečup, kari koření a za občasného míchání podusíme 1 minutu.
-
2
Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky, vmícháme do směsi, přidáme kapii, podlijeme vínem, dochutíme solí, pepřem, necháme projít varem a odstavíme.