Těstovinový salát nicoise

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 250 g Těstoviny penne
  • 105 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Čekanka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 477 mg
  • Vláknina 11753.2 mg
  • Vitamín A 11753.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolové lusky rozkrájíme na 5 cm dlouhé kousky a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a opláchneme pod studenou vodou.

  • 2

    Do vroucí vody, ve které se vařily fazolové lusky, vložíme těstoviny. Znovu uvedeme k bodu varu a vaříme dle návodu na obalu.

  • 3

    Na mírném ohni zahřejeme pánev, nejlépe litinovou. Do oleje namočíme kousek papírové utěrky a potřeme s ní dno pánve. Tuňáka potřeme z obou stran olivovým olejem a dle chuti posypeme černým pepřem. Plátky ryby vložíme do pánve a smažíme při vysoké teplotě 2 minuty z obou stran. Hotové steaky vyjmeme a ponecháme stranou.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme a vložíme do mísy. Přidáme zbývající olej, lusky, čtvrtky rajčátek, podélně rozpůlené černé olivy bez pecky, nakrájené nakládané ančovičky a nakonec pokrájenou petržel spolu s citrónovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.

  • 5

    Plátky tuňáka nakrájíme na menší kousky, kůži odstraníme. Kousky ryby vložíme k salátu a opatrně promícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme a dopepříme. Hlubokou mísu vyložíme listy čekanky, přidáme těstovinový salát a ozdobíme měsíčky citrónu.

Komentáře k receptu