Pečená jablka plněná sýrovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 306.6 mg
- Vláknina 10013 mg
- Vitamín A 10013 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme a jádřince opatrně dostraníme. Otvory po jádřincích ještě mírně vyhloubíme a naplníme cukrem.
-
2
Jablka urovnáme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě téměř doměkka.
-
3
Po vychladnutí upečená jablka naplníme sýrovým krémem.
-
4
Krém připravíme rozmícháním žervé nebo lučiny s mlékem a jahodovou marmeládou.
-
5
Jablka upravíme na talířky a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče.