Vepřové s jablky na jehlách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 533.4 mg
  • Vláknina 6156 mg
  • Vitamín A 6156 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.

  • 2

    Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.

  • 3

    Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.

  • 4

    Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.

Komentáře k receptu