Vepřové s jablky na jehlách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 533.4 mg
- Vláknina 6156 mg
- Vitamín A 6156 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme dijonskou a kremžskou hořčici a smetanu.
-
2
Vepřové maso nakrájíme na kousky, jablka rozpůlíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na silnější klínky. Namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky.
-
3
Na kovové jehly napichujeme vepřové, jablka a plátky citronu. V misce smícháme šťávu, v níž byla namočená jablka a slunečnicový olej, směsí potřeme špízy a grilujeme zhruba 15 minut, často je obracíme a potíráme hořčičnou marinádou.
-
4
Špízy dáme na talíře a přelijeme zbylou hořčičnou omáčkou.