Vepřové maso se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Vepřová kýta
- 4 kávová lžička Cukr třtinový
- 5 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Chilli omáčka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Omáčka švestková
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 442.2 mg
- Vláknina 798.3 mg
- Vitamín A 798.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme.
-
2
Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké.