Linguine s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 150 g Roketa
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 156.9 mg
  • Vláknina 1539.8 mg
  • Vitamín A 1539.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme 60 ml oleje, přidáme do něj zpátky těstoviny, přimícháme natrhané listy rokety bez stonku. Zprudka vaříme 2 minuty za neustálého míchání, až listy rokety začínají ovadat. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Těstoviny s roketou smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu a zbývajícím olivovým olejem. Nakonec osolíme a opepříme.

  • 4

    Vše znovu promícháme a posypeme zbývajícím parmezánem. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu