Linguine s roketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 37 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 156.9 mg
- Vláknina 1539.8 mg
- Vitamín A 1539.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozehřejeme 60 ml oleje, přidáme do něj zpátky těstoviny, přimícháme natrhané listy rokety bez stonku. Zprudka vaříme 2 minuty za neustálého míchání, až listy rokety začínají ovadat. Odstavíme z plotny.
-
3
Těstoviny s roketou smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu a zbývajícím olivovým olejem. Nakonec osolíme a opepříme.
-
4
Vše znovu promícháme a posypeme zbývajícím parmezánem. Můžeme servírovat.