Pohankové lívanečky s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 28 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 252.8 mg
- Draslík 233.1 mg
- Vláknina 6661 mg
- Vitamín A 6661 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
-
2
Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.
-
3
V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
-
4
Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.