Vařené vepřové v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Slanina vepřová
  • 800 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Mléko polotučné
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.23 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 784.2 mg
  • Vláknina 2452.5 mg
  • Vitamín A 2452.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda.

  • 2

    Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky.

  • 3

    Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.

  • 4

    Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu