Vařené vepřové v mléce
Suroviny
- 75 g Slanina vepřová
- 800 g Vepřová kýta
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Mléko polotučné
- 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.23 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 784.2 mg
- Vláknina 2452.5 mg
- Vitamín A 2452.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme tučné kusy, zmáčkneme ho a převážeme po délce provázkem. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vložíme do pánve vepřové maso a osmahneme po obou stranách do hněda.
-
2
Přilijeme mléko, přidáme bobkové listy, majoránku, rozdrcený zelený pepř a tymián a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké. Nesmí se vypařit tekutina, pokud mizí, přilijeme 1 dl mléka a pokračujeme ve vaření. Zbylá tekutina má podobu husté smetanové omáčky.
-
3
Vepřové maso vyndáme z pánve, pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře.
-
4
Přelijeme omáčkou a ihned podáváme.