Řízky vepřové na šalvěji
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Cibule červená
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 12 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 548.6 mg
- Vláknina 5471.5 mg
- Vitamín A 5471.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na talíři smícháme mouku, sůl, pepř, šalvěj. Poprášíme řízky po obou stranách touto směsí.
-
2
Rozehřejeme v pánvi máslo a olej, přidáme řízky a smažíme po obou stranách 7 minut. Vyndáme je a udržujeme teplé. Tekutinu z pánve uschováme.
-
3
V citronové šťávě namočíme pokrájenou cibuli na kolečka a smažíme s cukrem a rajčaty cca 5 minut.
-
4
Řízky podáváme se směsí rajčat a cibule.