Koláč s tvarohovou nádivkou
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Tvaroh jemný
- 80 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 30 g Rozinky tmavé
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 33 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 243.3 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 3015.5 mg
- Vitamín A 3015.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
-
2
Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
-
3
Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme.
-
4
Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..