Třený koláč se sněhovým krémem
Suroviny
- 20 g Mandle
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Džem rybízový
- 150 g Cukr moučkový
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 31 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 280.8 mg
- Draslík 89.6 mg
- Vláknina 2272.8 mg
- Vitamín A 2272.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do dortové formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotový koláč potřeme džemem, na něj rozprostřeme sněhový krém, posypeme nadrobno nasekanými mandlemi a vrátíme ještě na cca 4 minuty do trouby. Koláč posypeme cukrem, nakrájíme a mírně prochladlý můžeme podávat.
-
3
Krém připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 80 g cukru a poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.