Jehněčí plátky sladké
Suroviny
- 450 g Jehněčí maso
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kečup
- 5 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
- 3 polévková lžíce Jablečná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 1167.3 mg
- Vitamín A 1167.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1069 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.
-
2
Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.
-
3
Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.
-
4
Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.