Jehněčí plátky sladké

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 5 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
  • 3 polévková lžíce Jablečná omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 1167.3 mg
  • Vitamín A 1167.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1069 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.

  • 2

    Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.

  • 3

    Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.

  • 4

    Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.

Komentáře k receptu