Zeleninová letní roštěnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 97.4 mg
  • Draslík 737.5 mg
  • Vláknina 2695.8 mg
  • Vitamín A 2695.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme roštěnou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.

  • 2

    Dozlatova osmahneme cibuli a zaprášíme paprikou. Vložíme plátky masa a osmahneme je. Roštěnky podlijeme teplou vodou a dusíme.

  • 3

    Když maso změkne, přidáme nakrájená rajčata, papriky, kečup, tymián a bazalku dle chuti.

Komentáře k receptu