Zeleninová letní roštěnka
Suroviny
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 4 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 97.4 mg
- Draslík 737.5 mg
- Vláknina 2695.8 mg
- Vitamín A 2695.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme roštěnou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
-
2
Dozlatova osmahneme cibuli a zaprášíme paprikou. Vložíme plátky masa a osmahneme je. Roštěnky podlijeme teplou vodou a dusíme.
-
3
Když maso změkne, přidáme nakrájená rajčata, papriky, kečup, tymián a bazalku dle chuti.