Mrkvový pudink se smetanou
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mrkev kořen
- 30 g Strouhanka
- 20 g Cukr vanilka
- 120 g Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 0.25 ks Pomeranče
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 82 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 477.8 mg
- Draslík 152.5 mg
- Vláknina 1992.4 mg
- Vitamín A 1992.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a smícháme se strouhankou. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou i citronovou kůru, šťávu z citronu, žloutky a těsto třeme cca 15 minut. Poté za stálého míchání přiléváme smetanu, vmícháme připravenou mrkev a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.