Tagliatelle s brokolicí a se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 450 g Tagliatelle
  • 45 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Šťáva citrónová
  • 2 ks Brokolice
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1428.2 mg
  • Vláknina 18020.9 mg
  • Vitamín A 18020.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 254.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici umístíme na pařák, přikryjeme poklicí a vaříme 10 minut v páře nad vroucí vodou. Poté k brokolici přidáme čerstvý špenát, znovu přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 5 minut doměkka. Ke konci doby varu posypeme zeleninu nastrouhaným muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu přendáme do cedníku.

  • 2

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme brokolici a špenát na kousky.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Neustále promícháváme. Pokapeme citronovou šťávou a opepříme. Ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem a černým pepřem.

Komentáře k receptu