Tagliatelle s brokolicí a se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 6 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1428.2 mg
- Vláknina 18020.9 mg
- Vitamín A 18020.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 254.6 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici umístíme na pařák, přikryjeme poklicí a vaříme 10 minut v páře nad vroucí vodou. Poté k brokolici přidáme čerstvý špenát, znovu přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 5 minut doměkka. Ke konci doby varu posypeme zeleninu nastrouhaným muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu přendáme do cedníku.
-
2
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme brokolici a špenát na kousky.
-
3
Uvařené těstoviny slijeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme těstoviny a nakrájenou zeleninu. Neustále promícháváme. Pokapeme citronovou šťávou a opepříme. Ihned podáváme posypané nastrouhaným parmezánem a černým pepřem.