Špízová bašta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 20 dkg Slanina vepřová
  • 0.5 kg Vepřové maso tučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 935.8 mg
  • Vláknina 5566.7 mg
  • Vitamín A 5566.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony.

  • 3

    Kousky masa a zeleniny postupně napichujeme na jehlu.

  • 4

    Hotové špízy posypeme kořením a dáme péct na gril nebo do trouby.

Komentáře k receptu