Špízová bašta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 54 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 935.8 mg
- Vláknina 5566.7 mg
- Vitamín A 5566.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony.
-
3
Kousky masa a zeleniny postupně napichujeme na jehlu.
-
4
Hotové špízy posypeme kořením a dáme péct na gril nebo do trouby.