Jehněčí s cibulí
Suroviny
- 750 g Jehněčí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1.75 dl Jogurt bílý
- 3 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 235.3 mg
- Vláknina 3207.9 mg
- Vitamín A 3207.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1781.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut.
-
2
Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut.
-
3
Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu.
-
4
Podáváme horké.