Jehněčí s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.75 dl Jogurt bílý
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 235.3 mg
  • Vláknina 3207.9 mg
  • Vitamín A 3207.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1781.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rostlinný olej rozehřejeme ve velké pánvi a přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené jehněčí maso a osmahneme po obou stranách. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Přidáme mleté chilli, chilli papričky, zázvor, kurkumu a 30 vteřin osmahneme. Přidáme sůl, pepř, hřebíček, jogurt, skořici a vodu. Dáme zpět do pánve maso, přivedeme k varu a povaříme 10 minut.

  • 2

    Směs přendáme do zapékací mísy a bez pokličky zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Je-li třeba přidat sůl, pepř nebo cibuli, tak přidáme a zapékáme ještě 40 minut.

  • 3

    Přidáme čerstvý koriandr a citronovou šťávu.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu